The Top Ten Resolutions List

Stop Smoking

Get into the Habit of being Fit

Lose Weight

Enjoy Life More

Quit Drinking

Organise Yourself

Learn Something New

Get out of Debt

Spend More Time with Family

Help People

(source: www.squidoo.com/newyears)

 

The Top Ten Resolutions List for Learners of Business English

Felhagyni az afölötti füstölgéssel, hogy az euró árfolyama az egekbe szökött és már a napocskát döföli hasba barátságosan. Ha leteszed az üzleti angol nyelvvizsgát és becsüccsensz valami kellemes eurós állásba külföldön, nem füstölögni akarsz majd, hanem örömtüzeket gyújtani.

Hozzászokni ahhoz, hogy businesswise fitten tartsd magad. Kínos a nyelvvizsgán Bill Gates-t összekeverni Watergate-tel vagy Csányi Sándort Csányi Sándorral.

Lefogyni, hiszen minél nyúzottabb vagy, annál nagyobb az esély, hogy a vizsgáztatónak megesik rajtad a szíve. Esetleg belengetheted, hogy a tisztességes közmédiáért böjtölsz (fast), mely esetben egy jobboldali érzelmű vizsgáztató leüt (rendőrség kijön, vizsgáztatót elviszik, a vizsgát megismételheted, azaz kicsit lassan, de pozitív fejlemény), egy baloldali viszont átenged (azonnali pozitív fejlemény).

Jobban élvezni az életet akár angol közegben is. Ideális esetben amikor a Hold kíváncsian bekandikál hozzád az ablakon, te whisky-t kortyolgatva George Michael andalító zenéjére melengeted szőrtelen talpaidat a kandalló tüzénél és közben havannai szivarfüstöt eregetve (hidd el, Kuba megszállását megelőlegezheted az amcsiknak) olvasod a The Times-ot.

Leszokni az ivásról nyelvvizsgázás közben. Előtte és utána azonban kifejezetten hasznos, vagyis kötelező.

Rendet tenni a fejedben, a szótárfüzeteid és tankönyveid, a kedvencek és a könyvjelzők között.

Megtanulni valami újat, vagy megtanulni valami régit újra. De ezúttal maradandóan.

Törleszteni az adósságokat. Kezdheted mindjárt az üzleti angol nyelvvizsgával, amivel már évek óta adós vagy magadnak.

Több időt tölteni a családdal. Nem akarnál elvenni egy menő amerikai üzletasszonyt? Pölö  JuE Wongot? Hm?  Igen jámbor fajtaként csendesen kérődzhetnél az általa családi körben is használt üzleti angol szókincsen.

Segíteni az embereknek. Már csak azért is, mert az állatoknak már segít a WWF. Az emberekbe meg te is beletartozol, úgyhogy segíts magadon, Isten is megsegít.

Egyebekben boldog új évet mindenkinek, mert megérdemeljük. lk

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr373520387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása