bridget.jpg

2012. december 31.

Újévi fogadalmak

Többé nem teszem:

- nem engedek át vizsgázókat, akik economic (gazdasági) crisis helyett economical (gazdaságos) crisis-t mondanak (a Tesco-nak is van határa!!)

- nem izgatom magam azon, hogy egyeseknek a Twin Towers-ről a Lord of the Rings jut eszébe

- nem gyártok vicceket a vizsgázók kiejtéséről. Ha valaki meg van győződve arról, hogy külföldön megfelelően fogják értelmezni, ha /mortgázs/-nak ejti a jelzáloghitelt, menjen el egy angol bankba és tegyen kísérletet. A nyelvvizsgát viszont pihentesse egy ideig.

- nem gyártok "best bakik" listákat. Csak még egy utolsót.

Innentől inkább ezt csinálom:

- ha a vizsgázó fordítva tartja a picture stimulus-t, megfordítom neki. Mindenki megérdemel egy második esélyt.

- harmadjára is megismétlem a szituációs kérdést. Lehet, hogy a vizsgázó nagyothall. Vagy rossz a terem akusztikája.

- meggyőződök róla, hogy a vizsgázó megértette a feladatot. A múltkor valaki elmesélte, mit tervez a jövőben, miután a futures-zel (contracts to buy or sell securities at a future date) kapcsolatban feltettem egy kérdést.

2013. 05. 22.

57 kg (egy falat se ment le a torkomon a röhögéstől, miután egy vizsgázó a bevezető társalgás folyamán organism helyett konzekvensen orgasm-öt mondott), 1 pohár whisky (megint átengedtem egyet könyörületből), 11 szál cigi (kettőt viszont megbuktattam).

Viszonylag könnyedén ment minden reggel nyolctól délután ötig. Öttől hatig viszont már nagyon vártam a nővérkét az infúzióval. Pedig igazán jó volt az anyag. A "Where are you from?"-ra senki se válaszolta, hogy "Kovács Pisti", pedig a németesek már többször megtették nekem ezt a szívességet. Az "annual turnover"-re (éves forgalom) is csak páran kérdeztek vissza, hogy "What kind of tower?".

A szituációkat is elég jól megúsztuk. Volt ugyan a jól bevált /bázi/ az elfoglaltra, de hát már szinte meg se hallom (azért mégis). Valaki ugyan megint randizni akart arra az utasításra, hogy "Suggest a date." (Javasolj időpontot!), de ez csak azt mutatja, hogy nyitott és kezdeményező személyiség.

Fog ez menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr535482996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása