Halmozottan hátrányos helyzetem (már megint ezek a fránya alliterációk) egyik fő indikátora, hogy immár másfél évtizede nincs tévém. Vagyis leragadtam ott, hogy Mágenheim doktor felesége némi kacskaringók után ismét babát vár, hogy a Die Hard 2-t vetíti egy kereskedelmi csatorna szilveszterkor (nézettségrobbanás), hogy pörge kalapos urak lazán azt vágják az ember szemébe "Müszi!" Nem, ne is keress rá jelzőt! Erre még az australopithecus is kevés.

Felegyenesedett és szőrtelenebb olvasóim azonban bizonyára tudják, hogy az angol reklámnyelv felettébb gyilkos fegyver tud lenni a szóbeli nyelvvizsga nagy csatájában. Akár banking, akár media legyen a témakör, ha farzsebből kapod elő mondjuk a 'CD rate' kifejezést, az megsemmisítő csapást mérhet a vizsgáztató szkepticizmusára. Ezért gondoltam 500 cm3 agykezdeményemmel, hogy egy bankos videó szövegével kéne bűvészkednetek, hátha ragadósnak bizonyul a szókincs. Figyelmeztetésképpen: mielőtt mindenki ostromlétrákkal rohamozná az FNB székházát, vegyük észre, hogy a reklám 2008-as. ( Az australopithecus bosszúja.)

What a ride! S... grew by 38 % in three years. The economy tipped the 5% g... mark. Now we are turning a corner. Some are calling it the pinch, others the push. Either way: we need to make every single r... work harder and when times are t..., even more so. Which is why FNB Commercial has put m... in place to help your business succeed. No matter what the m... do. A booking system that r... the chance of an empty bed. An accounting solution that r... your books for you daily. N... next to business people just like you. An appropriate finance to help you over a c... . Because there is o... everywhere. And no matter what you call this, it is still a good time for business.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr895109429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása