Az angol tanulását nyugodtan tekinthetjük kardió (agy)mozgásnak, hiszen elősegíti a szív egészséges működését: bizonyos nyelvtudásszint elérése után már nem kalapál a szíved olyan veszettül, ha megszólít az utcán egy turista, nem kapsz szívinfarktust, ha megjelenik egy külföldi nagyfőnök a megbeszélésen, szívből jön az angol nyelvű prezentációd és hallgathatsz a szívedre, ha külföldön kínálnak munkát.

Persze az idegennyelvi kardiót is többféleképpen lehet csinálni: létezik a hosszan tartó, gyenge vagy közepes intenzitású agymozgás, amit mondjuk a Headway sorozat végigtanulásával lehet megvalósítani. Ugyanakkor ott van a rövidebb ideig tartó, nagy intenzitású, ciklikusan változó agymozgás, ami - különösen nyelvvizsga-előkészítő szakaszban - jobb hatásfokú. Ez utóbbihoz ajánlok most könyvet.

blog.jpg

Minket leginkább a harmadik kötet érdekelhet, hiszen a szerzők itt ásnak igazán mélyre a gazdasági tematikában és szókincsben. Olyan vonzó fejezetcímek vannak, mint Management Styles, Team Building, Finance, Sales, Competition és Global Economy, melyek kellemes egybeesést mutatnak a szóbeli vizsga tételeivel. A 15 fejezet után van egy szójegyzék is, amit jó ötlet egy az egyben szívünkbe vésni. 

Minden fejezetben van egy bevezető szöveg, ahhoz egy szövegértési feladat, szókincsgyakorlás, szöveghallgatás, legalább egy szituációs és egy írásbeli feladat.

A Company Culture fejezetben egy cég küldetéséről és értékrendjéről szóló szövegen lehet izmozni, aztán lyukas szöveget kitölteni a szakszavakkal. Az ezt követő feladaton kondizzatok most rögtön:

Match the words with the definitions.

gap

trend

innovation

priority

perk

opportunity

endeavor

a benefit people receive from their jobs

the most important thing to do

a new development

to try to do something

a temporarily popular item or style

a place where something is missing

a chance to do something useful

A szöveghallgatásban van igaz-hamis és kitöltős feladat. A szituációhoz részletes szituációs kártyákat találsz nyelvi segédeszköztárral. Az írásfejlesztő részben pedig weboldalt kell készíteni a megadott cég számára konkrét szempontok alapján.

Remélem, szívesen tréningezel majd ezzel a könyvvel. Ha pedig angol magánórára fáj a szíved, velünk ezt az álmodat is valóra válthatod! Jelentkezz itt: http://www.angolgazdasagi.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr925214760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása