Ha Te is sok időt töltesz a gép előtt, és még az üzleti angolodat is szeretnéd csiszolni, akkor az alábbi 5 weblap böngészésével összekötheted a kellemest a hasznossal:

 

1. / BBC Learning English

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/

Az általános angolon túlmenően az üzleti angol gyakorlására is nagyon jó feladatokat találsz. Ezek közül ajánlok hármat:

a.) English at Work

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/englishatwork/

Bár épp most ért véget a jó egy évvel ezelőtt indított szappanoperához hasonló hangfelvétel-sorozat, az archívumból mind a 61 részt meg tudod hallgatni. A londoni fiktív cégnél zajló történet tele van teljesen életszerű izgalmas és humoros eseményekkel, pletykákkal, intrikákkal, ahogy annak lennie kell egy igazi cégnél. Mellette persze jó néhány hasznos kifejezést is megtanulhatsz minden egyes felvételből.

b.) Talking Business

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/business/talkingbusiness/index.shtml

Jó kis kifejezéseket hallgathatsz meg és olvashatsz négy témakörben (telephone, meetings, presentations, negotiations).

c.) Get That Job

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/business/getthatjob/index.shtml

Ha épp állást keresel, vagy szívesen váltanál munkahelyet, itt sok hasznos dologra bukkanhatsz az álláskereséstől kezdve, az önéletrajz és motivációs levélíráson át az állásinterjúig.

2. / Business English Site

http://www.businessenglishsite.com/

Olvasott szöveg értése, hallás utáni értés, nyelvtani kvízek és az üzleti angol különböző területeinek (Sales & Marketing; Accounting & Finance; IT; and Medical English) szókincse az, amelyeket ezen az oldalon gyakorolhatsz.

3. / Business English Lessons

http://www.business-english.com/

Egy angoltanár weblapja, ahová a saját maga készített feladatokat rakta fel (idioms, phrasal verbs etc.).

4. / Business English Materials

http://businessenglishmaterials.com/

Jól ismert, nemzetközi cégek listáját találod a kezdőoldalon. Klikkelj rá valamelyikre és a következő oldalon már találsz is egy rövid leírást, hangfelvételt és ehhez kapcsolódó feladatokat az adott vállalatról.

5. / 5 Perc Angol

http://www.5percangol.hu/cikkek/kategoriak/business_english_main

A legnépszerűbb itthoni nyelvoktatói oldal rengeteg feladattal, videóval és aktuális hírekkel. Elsősorban az általános angolra helyezik a hangsúlyt, de üzleti angol témában is találsz sok hasznos információt, leírást, feladatot - szójegyzékkel és megoldásokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr305238353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása