Amikor ismerőseimmel erről beszélgetünk, számos kérdés merül fel bennük és ezzel együtt nagyon sok tévhit is napvilágot lát.

1. "Megvan a felsőfokú nyelvvizsgám, nekem sok újat nem tudnak mondani."

Egy felsőfokú nyelvvizsga, egyetemi szigorlat, de még egy nyelvtanári diploma sem jelenti azt, hogy újat már nem lehet tanulni, és nincs hová fejlődni. Sőt! A vizsga megszerzése után döbben csak igazán az ember, hogy milyen gazdag a nyelv és hogy a nyelvtanulás az, amiről valóban elmondható, hogy egy egész életen át tartó folyamat.

2. "Én még csak most készülök a középfokú nyelvvizsgára, nekem a gazdasági angol kínai lenne.”

Egyáltalán nincs szükség tökéletes nyelvtudásra ahhoz, hogy belevágj egy ilyen típusú tanfolyamba. Egy erős alapszintű tudás persze kell hozzá, de ha már elfogadható szókinccsel rendelkezel és ismered az alapvető nyelvtani szabályokat, bátran belefoghatsz az üzleti angol tanulásba.

3. "Én soha nem fogok a gazdasági szférában dolgozni."

Először is, soha nem mond azt, hogy soha:-), másodszor pedig mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor angolul kell hivatalos levelet írnia. Ilyenkor az írásod az egyetlen, amely alapján megítélnek (a stílus maga az ember!). Biztos lehetsz benne, hogy egy nyelvtanilag helyes, megfelelő hangvételű levél fogadtatása teljesen más, mint egy esetleg nyelvtanilag szintén korrektnek mondható, de stílusát tekintve igencsak kifogásolható levélnek.

4. "Tudom, hogy szükségem lenne rá, a munkahelyemen is hasznát venném, de tőlem annyira távol áll a gazdaság.”

A nyelvleckék nem makro- vagy mikroökonómiai órák, és még csak nem is a Financial Times vagy a The Economist cikkeinek szakértői szintű elemzéséből állnak:-). Az órák azonban  nemcsak a tankönyvi anyag leadásából állnak, hanem számos érdekes, aktuális cikk vagy esetleg egy meghökkentő adat ismertetéséből is, melyeknek aztán a diákok önállóan is utánanézhetnek, minél jobban elmélyedve így a tanultakban.

Végül szerepeljen itt is néhány érdekesség az üzleti világból.

Tudtad, hogy

  • a Yahoo internetes portál neve Swift: Gulliver utazásai c. könyvéből származik?
  • Arnold Schwarzenegger egykor instant tésztalevest, Sting pedig sört hirdetett, de kizárólag csak japán reklámfilmekben?
  • a McDonald’s alapítója a Hamburger Egyetemen BA fokozatot szerzett?
  • Ausztráliában a Burger King Hungry Jack’s néven van jelen?                                    

Ha szeretnél még több érdekességet olvasni, klikkelj ide www.funfactz.com/business-facts/

Vázsonyi Györgyi


 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr623175054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása