Kedves sporttársak,öl-, vér- és vadászebek, hadd köszöntselek benneteket hagyományainkhoz híven: Hallali!

Azért jöttünk ma össze, hogy megünnepeljük első trófeánkat, engedtessék hát meg nekem, hogy a nemes vad méltatásával kezdjem beszédemet. Röviden a következőket állapíthatjuk meg róla: az elejtett vad faja: köztársasági elnök. Ivara: hím. Lövési távolság: 20 év. Menekülési távolság: két és fél hónap. Felszerelés: fűrészelt csövű sárpuska. Egyéb: övön aluli sörétlövések. 

És most a nap hőse, a cserkelés szellemi atyja, a mélyen tisztelt HVG. (Hallgatóság: Álljon fel, hogy jobban lássuk! Igen!) Ez a kiváló pszicho-politológiai lap, mely elvétve a gazdaságnak is szentel pár sort, példát mutatott valamennyiünk számára szaglászásból és pártos honfivérforralásból. Reméljük, a trófeát a szerkesztőségben közvetlen Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának litográfiája és a Bokros-portré közé helyezik el a falon. (Hallgatóság: Úgy legyen, úgy legyen!)

A HVG tehát elment vadászni, volt nagy dirr-durr, és már azt is tudjuk, kinek fájdult meg a hasa tőle. (Hallgatóság: Ugyan, egy kupica Hubertus azonnal helyrerántja.) Többek között a forintnak; nem is hasfájás ez már, uraim, hanem gyomorhurut. Méghozzá krónikus. Ez a gyomorbántalom látszik a külföldi befektetők arcán is tükröződni, miután Magyarországról ilyen szirénhangon dallanak nekik:

 

Yeah, shit happens, people will plagiarise, people will not resign when they should. All kinds of shit happens. But for a banker, such as I once was, the question is, does the system function properly so that when shit happens it [the system] can fix it? And the answer in the case of Hungary is no, the system doesn’t function. And that is why you are not going to lend, you are not going to buy the bonds, because the system doesn’t function. It’s very fundamental issue. http://blogs.ft.com/beyond-brics/2012/04/02/hungary-schmitt-falls-on-his-sword/#ixzz1sFExcWkn

 

(Hallgatóság: Ugyan, egy kupica Hubertus ezt is helyrerántja!) Nagyon remélem. Mert ha már a Kovácsot le is ütöttük a kalapácsával, legalább az Ereinket ne vágjuk fel valami kóbor szikével. (Hallgatóság: Abcúg, abcúg! Szónok szaladva el.)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr144375362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása