mas.jpg

FELTÁMADUNK

Kiemelkedő eredmények jellemezték a magyarországi turizmust az év első hét hónapjában. Az érkező vendégek száma nyolc százalékkal nőtt, talán éppen a száznál is több turisztikai fejlesztés következtében. Szárnyal az egészségturizmus, a turisták pedig továbbra is örömmel kapják be a magyar gasztronómia remekeit.

Négyzetméterenkénti turistasűrűségben Budapest vezet, de a Balaton (tótól igazán meglepő módon) közvetlenül mögötte lohol és a történelmi borvidékek sem aprózzák a lépést. Az ágazat tehát annyira húzó(s), hogy akár még a gazdasági kátyúból is kiránthat minket. Emígy az illetékes miniszter, akin (megszoritizmus helyett) kivételesen optimizmus-program fut.

boh.jpg

FEL

A tárca nélküli állampolgár ugyan talán kissé máshogy látja a helyzetet, de szintén teszi a dolgát. A belföldi turizmus fellendítése érdekében (az pont visszaesett egy kicsit)  több ismerősöm két napja próbál releváns választ találni arra a felettébb egzisztenciális kérdésre, hogy miként jusson ki az ember a napvilágra egy palkonyai pincesor lépcsőjének felhasználói szintű alkalmazásával. Filozofáláshoz persze köztudottan szükséges némi szőlőlé is, és tudtommal az se baj, ha nem Sió a márka.

nesz.jpg

A tárca nélküliek meglehetősen elterjedt alfaja számára az sem titok, hogy a turisták (legyenek ők bel- vagy külföldiek) tartása és gondozása felelős tevékenység, melynek gyakorlása folyamán a hidegvér (-50 fok) és a meleg emberszeretet (+50 fok) elengedhetetlen. A Kempinski Budapestbe beépített alfajtársam például érzékletesen tud arról mesélni, hogy a vietnámi turistacsoport reggelizése akusztikailag ugyanazt az élményt nyújtja, mint Blandings Császárnőjének egy-egy étkezése, csak Dolby Surroundban.

vaj.jpg

TÁMADUNK

És tényleg. A turisták legtöbb példánya ugyan közép-európai mércével szelídnek, balkánival pedig egyenesen kezesnek mondható, vannak azonban egészen szilaj, sőt vad példányok is. A hópehelysúlyban nevezett például az a holland turistalány, aki a szigeti biztonságiak napi rutinját strukturálta makacs kitartással. Reggel belépett karszalagjával, délutánig elszállt a szereitől, éjjel a verekedést variálta a bújócskázással, majd hajnalban kipenderült a K-híd tövébe. Onnan tért aztán vissza minden délelőtt ropogósan friss karszalaggal a ringbe. A lányka által nyert menetek száma ismeretlen, mert a biztonsági személyzetet idegkimerültség miatt lecserélték.

Úgyhogy turisták vannak. Észrevétetni is elég jól sikerül magukat. Ezért legyen az a feladat, hogy a fenti képeken látható budapesti látnivalókhoz (a baba magántulajdon, bár kétségtelenül nemzeti érték) rendeljük hozzá az angol információkat. És máris többet tudunk majd mondani annál, hogy "Hello tourist du bist in budapest".

1. It is an island paradise originally built from wood. There is also a "petting zoo" where you can hob-nob with swans, wild geese and (exceptionally enough) a no-name hooded guy.

2. Ferenc Molnár is said to have lost its keys, so no wonder even notoriously penniless Gyula Krúdy was a patron here. However, no contemporary Hungarian writer is likely to follow in their steps, since prices are exorbitant at present.

3. Be a-mazed and catch sight of most Buda sights from atop a ziggurat. You may also witness a ship grounded.

4. Another island paradise where you can expect to see church ruins, eco playgrounds, a real petting zoo and some sweaty politicians.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr34828586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása