A kérdés persze elsősorban az, érdemes-e a két szót jelzős szerkezetté kapcsolni. És a válasz: igen! Hiszen ha gyakorisági sorrendben tekintjük végig a kapcsolódási pontokat, ki ne akart volna már jó benyomást tenni egy állásinterjún az öltözékével, ki ne szeretné, ha a kollégák a szavai mellett az öltözete színösszeállításán is csüggenének a prezentáció alatt és ki ne igyekezne a tárgyalópartner szájszegleteit brilliáns ötletein kívül a ruhája szabásával is tovább tolni a két fül irányába? Bizonyára sokan, de én most a többieknek írok.

Történetileg valahonnan innen indultunk: maxi minden szinten. Hosszú és dús szőrzet, hosszú és vastag ruházat. A színek sem az ügyfél elvakítását célozzák éppen: a fekete kékkel kombinálva leginkább egy jólápolt holló benyomását teszi. Somolyogó lesajnálással lépjünk hát tovább a legújabb korba.

Állásinterjú, prezentáció, esetleg tárgyalás? Felkészültek, hölgyeim? Tüzelésre kész üzleti angol nyelvtudásunk és szakmai ismereteink szolgáltatják a szellemi élvezetet az interjúztató, a kollégák vagy ügyfeleink számára. A látványelemek sem hiányozhatnak azonban. Mivel csak viszonylag keveseket foglalkoztatnak a szexipar különböző ágazatai, a szakértők a visszafogottságot és a lágyítottan férfias megjelenést javasolják. Egy igazi business womant persze semmi sem tarhat vissza egy izgalmas kiegészítő és személyiségtükör viselésétől, legyen az sál vagy ékszer.  

Nézzük akkor most az urakat, akik bizonyosak lehetnek abban, hogy az izgatott várakozás nem volt hiábavaló. Mivel egy businessman természettől fogva komolyabban vehető, mint egy business woman (lsd egyes szám a személyi igazolványban, hegyesebb könyök és magasabb tesztoszteron szint), ők akár lazábbra is vehetik. Az alábbi modell viseléséhez azért praktikusabb kreatív vonalon működni, mint a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökeként adni interjút a köztévében.           

Sok minden számít, vagy számíthat, ha azt nézzük, mi divatos az üzleti életben. Az angol nyelv azonban bizonyosan az egyik legfontosabb kiegészítő, ami nemcsak öltöztet és/vagy előnyösen takar, hanem korra és nemre való tekintet nelkül jól is áll.                                                                     

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr743219719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása