A világon először Ausztráliában, Európában pedig a müncheni Apple Store-ban lehetett hozzájutni az új iPhone 5-höz. A fanatikusok és (Apple) hívők sátorral, hálózsákkal, hideg élelemmel, eső ellen pedig megrágott alma (naná) dizájnos esernyővel felszerelkezve érkeztek az üzlet elé órákkal - napokkal a nyitás előtt.

 

Aki megtehette, nem saját maga állt sorban, hanem outsourcingolta a feladatot és „bérsorbanállót” fogadott. Valószínűleg az összes „bérmunkás”, szíves-örömest vállalta a kényelmetlenséget egy kis plusz pénzért, amit aztán  – mi másra – mint egy új generációs telefonra fog költeni.

iphone_5.pngHozzánk némi késéssel érkezett meg a termék, de a sorbanállásra (ülésre) vágyok igényét itthon is sikerült kielégíteni.

Hogy miért volt érdemes órákon át izgatottan ácsorogva (ücsörögve) várni az új telefonra, azt maguk a résztvevők sem tudták pontosan megfogalmazni. Talán a várakozással eltöltött idő egyfajta felemelő közösségi érzést váltott ki bennük, de az is lehet, hogy az ősi vadászösztön éledt fel bennünk: elsőként akarták megkapni, levadászni, birtokolni azt a túlárazott telefont (nálunk kérnek érte a legtöbbet – 200 000Ft-ot), ami – egyesek szerint Batman szolgálati telefonjára hasonlít, ráadásul a többi IT termékhez hűen 1-1,5 év múlva már dinoszaurusznak fog számítani.

Tény viszont, hogy a sorban állóknak megérte a várakozás, csakúgy, mint az Apple-nek, hiszen már az első 24 órában kétmillió előrendelést regisztrálhattak. A felfokozott várakozást követően azonban a cég csalódottságának adott hangot, mivel az első hétvégén „mindössze” ötmillió iPhone 5-öt adtak el, ami jócskán elmaradt a 6-10 milliós becslésektől. Ezért, plusz a kínai székhelyű Foxconn beszállító cégnél történt zavargások miatt, a cég részvényárai rögtön esni kezdtek. Csődtől ugyan nem kell tartani, de talán már nem igaz az a mondás, miszerint: jó marketinggel bármit (és kellő mennyiségben) el lehet adni.

Tény, hogy a konkurencia egyre erősebb, az új iPhone pedig bár számos újítással rendelkezik, a korszakalkotó újítások elmaradtak (azon kívül, hogy az új  telefon: magasabb, vékonyabb, könnyebb, gyorsabb és okosabb), ráadásul szarvashibának tűnik a korábban jól működő Google-térkép lecserélése az Apple saját navigációs alkalmazására, ami hiába háromdimenziós, hemzseg a hibáktól.

Jövőre lejár a hűségszerződésem, úgyhogy ideje lenne elgondolkodni, lecseréljem-e a mostani telefonomat egy iPhone-ra? Na, nem az ósdi 5-re, akkor már inkább gyűjtök a trendi iPhone 6-ra vagy még inkább a csúcsmodell iPhone 6S-re. Hogy a kettő közül melyik legyen, azon még eltűnődöm egy ideig, addig is üdv:

 egy Nokia tulajdonos

P.S.:

Top 10 Facts You Need to Know about iPhone 5:

1. The iPhone 5 is 18% Thinner and 20% Lighter Than the iPhone 4

2. The New Design Features a Taller iPhone

3. It is Much Faster Than the iPhone 4

4. Battery Life is Longer

5. The New Camera is Crisper and Image Capture is Faster

6. FaceTime is Better

7. Audio is Better Than Ever

8. The iPhone 5 is Available in Black and White

9. The New Docking Connector is Much Smaller

10. The Price of the iPhone 5 Will be the Same

Source: http://www.heavy.com/news/2012/09/iphone-5-unveiled-top-10-facts/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolgazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr264819876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása